سوالات متداول اختصاصی ساس

سوالات متداول در خصوص ساس

۱. ساس های تختخواب اصولا چه جور موجوداتی هستند؟

ساس های تختخواب حشراتی ریز، تخت و مسطح هستند که زندگی انگلی دارند و تنها از خون افراد و حیوانات در هنگام خواب تغذیه می‌کنند. رنگ ساس ها معمولا قرمز مایل به قهوه ای است، بدون بال هستند و قادر به پرواز نیستند، اندازه از 1 تا 7 میلی متر بوده و قادرند چندین ماه بدون خونخواری زنده بمانند.

۲. گسترش ساس ها در جهان چگونه است و ساس ها معمولا در کجاها یافت می شوند؟

ساس های تختخواب در سراسر جهان از شمال و جنوب آمریکا، آفریقا، آسیا و اروپا یافت می شوند. اگر چه حضور ساس های تخت به طور سنتی به عنوان یک معضل کشورهای در حال توسعه دیده می شود، اما اخیرا در بخش های مختلف ایالات متحده آمریکا، کانادا، انگلستان و سایر نقاط اروپا به سرعت گسترش یافته است. ساس های تختخواب در هتل ها و استراحتگاه های پنج ستاره یافت شده است. حتی در محیط هایی که از نظر بهداشتی دائم نظافت می شوند و تمیز هستند وجود آنها اثبات شده است. آلودگی های ناشی از ساس های تختخواب عمدتا در مکان هایی رخ می دهد که افراد به بستر می روند. این مکانها شامل آپارتمان ها، خانه های سازمانی، استراحتگاه ها، مسافرخانه ها، خانه های مبله، هتل ها، کشتی های مسافربری، اتوبوس ها، قطارها و خوابگاه های دانشجویی و دانش آموزی می شود.
آنها در طول روز در مکان هایی مانند درزهای تشک، حاشیه کارتون های مقوایی، چارچوب های تخت های چوبی، میزهای تختخواب، در داخل ترک ها یا شکاف های دیوار و تخت و مبل، پشت قاب های عکس روی دیوار یا در هر گونه از اشیایی که در اطراف تخت وجود دارد یافت می شوند. در تحقیقات علمی ثابت شده است که ساس های تختخواب قادرند مسافتی به طول ۳۰ متر را برای خونخواری از میزبان انسانی بپیمایند، اما معمولا تمایل دارند در فاصله ۲ الی ۳ متری از محلی که مردم می خوابند سکنی گزینند.

۳. آیا ساس های تختخواب باعث اشاعه بیماری های واگیردار می شوند؟

ساس های تختخواب به عنوان ناقلین بیماری های شایع شناخته نمی شوند بلکه به عنوان حشراتی شناخته می گردند که موجب اذیت و آزار انسانها می گردند زیرا وجودشان منجر به خارش بیش از اندازه شده و خواب را از چشم انسانها می ربایند. گاهی اوقات خارش بیش از حد منجر به زخمی شدن پوست شده و شانس ابتلا به عفونت های ثانویه را در افراد افزایش می دهد. ساس ها به دلیل این که به صورت دسته جمعی بر روی افراد خونخواری می نمایند ممکن است باعث ایجاد کم خونی و کمبود آهن در افراد شوند. در مورد انتقال بیماری های واگیر دار بین دانشمندان اختلاف نظر وجود دارد ، عده ای معتقدند که ساس در انتقال بیماری هپاتیت ب نقش دارد، در حالی که عده ای دیگر معتقدند که ساس ها بیماری های خاصی منتقل نمی کنند.

۴. ساس ها چه خطراتی برای سلامتی انسانها دارند؟

گزش ساس روی هر فرد تاثیر متفاوتی دارد. واکنشهای بدن نسبت به گزش ساس می تواند از فقدان هر گونه علائم ظاهری تا یک جوش کوچک پوستی و حتی یک واکنش آلرژیک جدی متغیر باشد. ساسها معمولا خطرناک تلقی نمی شوند درصورت وجود حساسیت پوستی نسبت به خونخواری های مداوم ساس ها از بدن، دربعضی از افراد واکنشهای شدید آلرژیک ممکن است ایجاد شود که لازم است این گونه افراد به مراکز درمانی مراجعه کنند تا مراقبت های پزشکی برای آنها آغاز شود.

۵. علائم و نشانه های آلودگی به ساس چیست؟

یکی از ساده ترین راه ها برای شناسایی آلودگی ساس، وجود علائم گزش روی صورت، گردن، بازوها، دست ها یا هر قسمت دیگر بدن هنگام خواب است. با این حال، ایجاد این علائم گزش در برخی افراد ممکن است تا ۱۴ روز طول بکشد. بنابراین هنگام تعیین این که آیا یک منطقه به ساس آلوده شده است یا خیر باید به دنبال سرنخ های دیگر باشید. این علائم عبارتند از :
اسکلت بیرونی ساس پس از پوست اندازی
وجود ساس در چین و چروک تشک ها و ملحفه ها
لکه های خونی به دلیل فضولات آنها که روی تشک یا مبلمان مجاور دفع می کنند و وجود یک بوی شبیه به مواد شیرین گندیده.

۶. ساس از کجا وارد منزل ما شده است ؟

ساس ها معمولا هنگام خرید لوازم چوبی دست دوم، هنگام خرید فرش و پشتی دست اول و دوم و زمانی که به مسافرت می روید به داخل ساک و چمدان شما رفته و به لباسها و لوازم شما می چسبند و به این صورت وارد منزل شما می شوند.

۷. راه های درمان محل گزش ساس چیست؟

در صورت امکان به پزشک مراجعه کنید معمولا پزشکان این داروها را برای درمان تجویز می کنند:
• کرم های موضعی مثل کورتیزون برای بهبود خارش.
• استفاده از آنتی بیوتیک خوراکی، در صورتی که به دلیل التهاب پوست اطراف محل گزش عفونتی ایجاد شده باشد.
• استفاده از داروهای کورتیکواستروئید، در صورتی که فرد واکنش های شدید آلرژیک داشته باشد.
• استفاده از داروهای آنتی هیستامین برای بهبود واکنش های آلرژیک.

۸. آیا استفاده از دستگاه بخار شوی در از بین بردن ساس ها تاثیری دارد؟

بله تاثیر دارد اما به تنهایی کارساز نیست و نیاز به داشتن مهارت کافی و تکرار در استفاده از دستگاه بخارشوی است، بهتر است که قبل از سمپاشی از دستگاه بخار شوی استفاده شود، همچنین پیشنهاد می کنیم قبل از استفاده از دستگاه بخارشوی از دستگاه جاروبرقی در محل های مشکوک به وجود ساس استفاده گردد. ساس ها و تخم های آنها در دمای ۵۰ درجه سانتیگراد می میرند. دمای بالای بخار (100 درجه سانتی گراد) بلافاصله ساس ها را از بین می برد. دستورالعمل مربوط به طرز استفاده از بخارشوی را با دقت دنبال کنید. برای تاثیر بیشتر نوک دستگاه را با دستمال میکروفیبر پوشانده و آن را خوب ببندید. این پارچه فشار بخارشو را افزایش داده و دمای آن را بیشتر می کند بخار را به آرامی روی چین ها و لبه های تشک، همراه با درزهای مبل، چارچوب تخت و گوشه ها یا لبه هایی که ممکن است ساس ها پنهان شده باشند بکشید. تمام درز و گوشه های مبل و لوازم منزل خود را با بخارتمیز کنید تا پارچه ها ضدعفونی شوند. پارچه ها باید نم دار شده اما خیس نشوند. احتمالا خشک شدن سطح چندین ساعت طول بکشد برای کاهش زمان خشک شدن می توانید یک پنکه روشن را در مقابل آن قرار دهید اما حرارت مستقیم توصیه نمی شود زیرا خطرآتش سوزی وجود خواهد داشت.

۹. برای پیشگیری از ورود ساس به منزل مان چه اقداماتی بایستی انجام دهیم؟

هنگام خرید لوازم چوبی دست دوم کلیه درزها و شکاف ها را بازدید کنید.
هنگام خرید فرش ، پشتی (دست بافت و ماشینی) دست اول و دوم دقت شود و بازدید به عمل آید.
هنگام مسافرت قبل از استقرار در هتل یا اقامتگاه ها، فرش ها، رختخواب ها، کمد لباس و ….. بازدید شود تا از عدم وجود ساس ها اطمینان حاصل شود.

۱۰. قبل از سمپاشی توسط شرکت شما چه اقداماتی لازم است که در منزل انجام دهیم؟

از آن جایی که ساس از سطوح چوبی به راحتی بالا می رود، پس بایستی پایه های تخت را در داخل صفحات فلزی قرار داد و تخت ها را از دیوار فاصله داد.
برای کاهش آلودگی به ساس دمای محل سکونت خود را می توان به مدت طولانی به بالای ۴۵ درجه سانتی گراد یا به دمای ۰ تا ۹ درجه سانتی گراد رسانید که این عمل جمعیت ساس های بالغ را کم می کند.
ملحفه ها و روبالشی های آلوده را در یک کیسه نایلونی سیاه و در آفتاب قرار دهید.
تمام درزها و شکاف های موجود در اتاق را مسدود کنید.
پرده ها را با آب داغ مورد شستشو قرار دهید و اگر ملحفه ها و روبالشی ها آلوده به ساس است به روش های کنترل فیزیکی مانند استفاده از جاروبرقی توجه خاصی داشته باشید.
کاغذ دیواری هایی را که شل شده اند را از دیوار جدا کنید.
تشک های معمولی و سنتی و همچنین بالش ها را بتکانید و روی آنها جارو برقی بکشید.
در ساختمانهایی که گلی یا گچی هستند و درز و شکاف در کف و دیوار دارند روزنه ها را با گچ پر کنید.
درز و شکاف های کف ساختمان را با سیمان دوغاب کنید.
وسایل خانه را در آفتاب پهن کنید
لباس های غیر مجلسی و غیر رسمی خود را با جوشاندن سالمسازی کنید و سایر لباس های مجلسی و رسمی خود را به خشکشویی ها داده تا شسته شده و پاکسازی گردند.
در صورتی که حجم آلودگی پایین باشد با رعایت مسائل ایمنی میتوان با مشعل های گازی شکاف ها و درزها را حرارت داد (باید مواظب اشتعال وسایل سوزنده و سیم کشی برق داخل و خارج دیوارها باشید.)
استفاده از جارو برقی میتواند برای کاهش جمعیت ساس ها مفید باشد به شرط اینکه از کیسه یکبار مصرف استفاده شود و در نهایت کیسه سوزانده و معدوم یا جوشانده شود در صورتی که کیسه یکبار مصرف در دسترس نباشد. کیسه را فوراَ بعد از جاروکشی بجوشانید.

۱۱. آیا این حرف درست است که ساس ها به کلیه سموم حشره کش مقاوم شده اند؟

ساس ها در برابر کلیه مواد حشره کش مقاوم نیستند، اما بطور فزاینده ای به حشره کش های بیشتر استفاده شده مقاومت نشان داده اند. اسپری های حشره کش خانگی تاثیری بر آنها ندارند. شرکت های کنترل حشرات موذی همواره راه های جدیدی برای مقابله با ساس پیدا می کنند. بهترین کار این است که اجازه دهید یک متخصص آموزش دیده و دارای مجوز کنترل حشرات موذی، ماده حشره کش مناسب را انتخاب و اعمال کند.

۱۲. آیا اسپری های حشره کش موجود در بازار یا دستگاه های با امواج فراصوتی (اولترا سونیک) می توانند ساس ها را از بین ببرند؟

اسپری های حشره کش موجود در بازار، مالیدن الکل، و یا نفت ، استفاده از دستگاه های دافع حشرات با امواج فراصوتی، برخی از راه حل های خانگی مورد استفاده برای از بین بردن ساس ها هستند. اما این راه حل ها نه تنها تاثیری ندارند بلکه بعضی از آنها خطر آتش سوزی و یا پراکنش بیشتر ساس ها در اماکن را هم ایجاد می کنند. بهترین راه برای خلاص شدن از شر ساس، استخدام یک متخصص کنترل حشرات موذی دارای مجوز و رعایت توصیه های ایشان است.

۱۳. اگر تخت خواب چوبی خود را با تخت خواب فلزی عوض کنم مشکل ساس منزل ما برطرف می شود؟

این نکته حقیقت دارد که تخت خواب های فلزی مکان خیلی مناسبی برای ساس ها نیستند، اما صرف عوض کردن همه تخت ها با مدل های فلزی نمی تواند مشکل ساس شما را حل کند. در بعضی موارد امکان دارد تخت های فلزی باعث شوند ساس ها در زوایا و مکان های کمتر آشکار تخت پنهان شده و وضعیت را بدتر کنند. این نکته را هم بدانید که دور انداختن تخت خواب آلوده هم برای حل مشکل کافی نیست، چون می تواند سایر افراد جامعه را هم در معرض حمله ساس قرار دهد.

۱۴. عوارض روانی گزش های ناشی از ساس ها بر سلامتی انسان چیستند؟

مهم ترین تاثیر ساس ها بر سلامتی انسان، جنبه روانی مسئله است که شامل استرس، اضطراب، افسردگی و خستگی ناشی از وجود ساس در خانه است.

۱۵. اگر من گزیده شده باشم اما همسرم گزیده نشده باشد ،آیا احتمال وجود ساس در اتاق خواب ما هنوز وجود دارد؟

این یک واقعیت ساده است که دو نفر که در یک تخت می خوابند ممکن است هر دو توسط ساس گزیده شوند اما بدن آنها بطور متفاوتی واکنش نشان دهد. بدن بعضی افراد خیلی سریع به گزش واکنش نشان می دهد اما بعضی هم اصلاً هیچ واکنشی نخواهند داشت و یا واکنش خیلی جزیی خواهد بود.

۱۶. اخیرا به جایی سفر کرده ام آیا امکان دارد در منزلمان ساس داشته باشد؟

سفر کردن به نقاط داخل یا خارج از شهر تنها راه ممکن گرفتار شدن به ساس نیست. تصور اینکه از کجا به مشکل ساس دچار شده ایم دشوار است. اما سفرهای خارجی، سوار شدن به وسایل حمل و نقل عمومی، آمدن مهمان به خانه یا خرید اثاثیه یا مبلمان دست دوم همه می توانند ساس ها را به خانه یا آپارتمان شما بیاورند.

۱۷. اگر منزل همسایه ما آلوده به ساس باشد، چنانچه وی به خانه ما نیاید یا در خانه خود را بسته نگاه دارد، آیا هنوز می توانیم از او ساس را بگیریم؟

مسئله انتقال ساس از خانه همسایه ها خیلی بیشتر از آنچه مردم فکر می کنند شایع است. خطر انتقال در آپارتمان ها یا مجتمع های مسکونی آپارتمانی خیلی بیشتر است چون ساس ها می توانند از درون ترک ها، مجراهای تهویه و یا فضاهای داخل دیوارهای مشترک عبور کنند. اگر فکر می کنید خانه همسایه شما ساس دارد، تخت و محل زندگی و نشیمن خود را هر هفته کنترل کنید تا بتوانید ساس ها را در مراحل ابتدایی کشف کنید. با صاحب خانه یا انجمن مدیریت مجتمع مسکونی آپارتمانی صحبت کنید. برای کنترل ساس ها باید اقداماتی در سطح کل ساختمان بعمل آید.

۱۸. برای اینکه عملیات زدودن ساس ها موثر باشد آیا باید همه لباس های خودمان را بشوییم؟

بله، بعنوان یک اصل کلی شستن با آب داغ (بالای ۶۰ درجه سانتی گراد) و خشک کردن با درجه حرارت بالا می تواند به از بین بردن ساس های موجود در البسه کمک کند. اما شاید لازم نباشد همه لباس های خود را بشویید. اولین کاری که باید بکنید این است که از یک متخصص کنترل حشرات موذی بخواهید از خانه یا آپارتمان شما بازدید کند و توصیه های لازم را به شما ارائه دهد.

۱۹. من در محلات سطح بالای شهر زندگی می کنم آیا احتمال آلودگی منزل من به ساس وجود دارد؟

بله احتمال آلودگی وجود دارد، ساس حشره ایست که با در معرض قرارگیری منتشر می شود و لزوما ارتباطی به شرایط زندگی ندارد. هر کس در هر کجا ممکن است با مشکل ساس روبرو شود. شما با قرار گرفتن در معرض ساس دچار مشکل می شوید. افرادی که خیلی سفر می کنند اغلب در معرض ساس قرار گرفته و آنها را با خود به خانه می آورند.

۲۰. برای خلاص شدن از شر ساس ها آیا باید تشک خوشخواب یا تخت خود را دور بیندازم؟

شاید اسم این حشره موذی ساس تخت خواب باشد اما فقط در تخت خواب شما زندگی نمی کند. ساس ها می توانند در هر ترک یا شکاف تاریک اتاق زندگی کنند. انجام عملیات زدودن ساس روی تقریبا هر چیز اعم از البسه، ملحفه و روتختی و پتو، مبلمان و لوازم الکترونیکی امکان پذیر است. اگر اثاثیه و مبلمان آلوده را پیش از بازرسی و عملیات دور بیندازید، فقط به گسترش و انتشار ساس ها کمک خواهید کرد. اگر می خواهید اثاثیه یا تشک خود را دور بیندازید، حتما آنها را با پلاستیک بسته بندی کرده و علائم و توضیحاتی روی آنها بگذارید که نشان دهد آلوده به ساس هستند. در صورت امکان این اشیا را پیش از دور انداختن تخریب کنید تا غیرقابل استفاده باشند.

۲۱. برای مبارزه با ساس شما از چه روش یا روش هایی استفاده می کنید؟

قبل از اجرای عملیات کارشناس شرکت اکو دژ منزل یا محل مورد نظر شما را با دقت بازرسی کرده و توصیه های لازم را قبل از احرای سمپاشی به شما ارائه می دهد و سپس عملیات کنترل ساس با استفاده از سموم بدون بو و لک و ایجاد آلرژی برای کنترل ساس انجام می شود. روش انتخابی شرکت اکودژ شامل حداقل دو مرحله و گاها تا پنج مرحله سمپاشی می باشد که تعداد دفعات عملیات سمپاشی به عوامل مختلفی بستگی دارد از جمله میزان آلودگی مکان و انبوه جمعیت آفت. مقاوم ترین مرحله زندگی حشره ساس به سموم مرحله تخم بوده که در برابر انواع سموم رایج در بازار ایران مقاوم می باشد. لذا برای مبارزه با ساس حداقل دو مرحله در نظر گرفته می شود که در مرحله اول به حشرات بالغ ساس حمله صورت می گیرد و در مرحله های بعدی که به فواصل ۱۴ روزه انجام می گردد حمله به حشرات بالغ زنده مانده از مرحله قبلی و به نوزادانی که تازه از تخم بیرون آمده اند صورت می گیرد. در بیشتر مواقع با دو مرحله سمپاشی جمعیت ساس ها تحت کنترل قرار می گیرند و نیازی به سمپاشی های بعدی نیست ولی چنانچه در مورد روشهای بهسازی محیط توسط صاحب خانه یا صاحبین کسب و کار کوتاهی صورت گیرد سمپاشی های دوره ای بعدی الزام آور خواهد بود. در مرحله اول سمپاشی با سم گازی و سموم شیمیایی مایع صورت می گیرد و در سایر مراحل سموم مایع و جامد و همچنین از طعمه مسموم استفاده می گردد. بعد از پایان سمپاشی نکات ایمنی و نحوه نظافت منزل یا مکان آلوده به ساس و همچنین راه های پیشگیری از ورود مجدد ساس به محل به مشتری آموزش داده می شود. لازم به یاد آوری است کلیه مراحل سمپاشی شرکت اکودژ دارای ضمانت و پشتیبانی کامل است. این شرکت آمادگی دارد تا با یک برنامه مدون و موثر، متناسب با نیازهای ویژه شما، منزلتان را در برابر آلودگی ناشی از ساس ها محافظت نماید.

۲۲. آیا بعد از اجرای سمپاشی لازم است منزل مان را ترک کنیم؟

بله ، با توجه به اینگه در مرحله اول سمپاشی از سم گازی و سموم ترکیبی مایع استفاده می کنیم به منظور پیشگیری از خطرات ناشی از مسمومیت با سموم حشره کش بهتر است یک الی دو روز منزل را ترک کنید.

۲۳. بعد از اجرای سمپاشی شما چند ساعت بایستی منزل را ترک کنیم؟

بعد از اجرای مرحله اول سمپاشی پیشنهاد می گردد ۴۸ ساعت و بعد از اجرای مراحل دیگر حداقل ۲۴ ساعت منزل را ترک کنید.

۲۴. بعد از سمپاشی ساس و بازگشت به منزل چه اقداماتی بایستی انجام دهیم؟

بعد از اتمام سمپاشی ساس و ترک محل به مدت حداقل دو روز باید درب و پنجره های محل سمپاشی شده را باز کنید. اگر کولر یا اسپیلیت و سایر دستگاههای تهویه مثل هود یا فن کوئل دارید آنها را روشن کنید و بعد از ۱۵ دقیقه وارد محل شوید تا گازهای سمی خارج شوند، سپس ملافه ها، تشک و بالش هایی که مواد سمی روی آنها پاشیده شده است را جمع آوری کنید و برای شستشوی آنها اقدام کنید.

۲۵. آیا می توانم بعد از عملیات سمپاشی علیه ساس منزل خود را نظافت کنم؟

نظافت فقط به صورت خشک امکان پذیر است، باید سعی کنید بعد از سمپاشی خانه سریعا اقدام به نظافت تر نکنید زیرا این کار باعث می شود اثر سمپاشی کاهش یابد. حداقل یک هفته بایستی صبر کنید تا اثرات سمپاشی کامل شود و سپس اقدام به نظافت تر نمایید.

۲۶. آیا بعد از سمپاشی حشرات تلف شده را می توانم جمع کنم؟

بله، اکیدا توصیه می کنیم حشراتی که مرده اند را جمع کنید و این کار را به پایان دوره اثر گذاری سم موکول نکنید زیرا حشرات مرده منجر به جذب آفات بیشتری می شوند.

۲۷. من در منزل حیوان خانگی دارم به نظر شما چه زمانی می توانم آن را به خانه برگردانم؟

چنانچه حیوان خانگی دارید بهتر است از دامپزشک خود بپرسید که چه زمانی می توانید آن را به خانه برگردانید. معمولا برای حیوانات زمان بیشتری برای دور ماندن از مکان سمپاشی شده باید در نظر گرفت. در مقایسه با ما انسان ها، برخی از حیوانات در برابر آفت کشها به شدت حساس تر هستند، مخصوصا حیوان های کوچک و دوست داشتنی ای مانند سنجاب، همستر یا پرنده ها و ماهی های آکواریومی بنابراین حتما با دامپزشک خودتان مشورت کنید. نکته ای که لازم است به آن توجه کنید این است که پیش از نظافت بعد از سمپاشی و از بین بردن بوی سمپاشی چنانچه متوجه شدید حیوان تان بیحال است، سریعا با دامپزشک خودتان تماس بگیرید.

۲۸. آیا بعد از سمپاشی شما چنانچه تعداد اندکی از حشره ساس را مشاهده کردم می توانم از حشره کش هایی که در منزل دارم علیه آنها استفاده کنم؟

خیر، بعد از سمپاشی ما از حشره کش هایی که در خانه دارید، استفاده نکنید، چون ممکن است حشره کشی که شما دارید با حشره کشی که تکنسین شرکت اکودژ استفاده کرده است، تداخل داشته باشد و عوارض سوء بر سلامتی ساکنان ایجاد کند. توجه داشته باشید که ترکیب برخی مواد شیمیایی خاص با هم می تواند باعث ایجاد واکنش های سمی و ایجاد گازهای خطرناک شود.

۲۹. با سمومی که شما استفاده می کنید، چه مدت طول می کشد که حشرات ساس کاملا ریشه کن شوند؟

بعد از مرحله اول سمپاشی اکودژ، حدودا ۹۵ درصد ساس های زنده بعدا از گذشت ۲ هفته نابود خواهند شد و در مرحله دوم هم بعد از گذشت ۲ هفته، ۵ درصد ساس هایی که از مرحله اول جان به در برده‌اند و نوزادانی که به تازگی از تخم بیرون آمده اند نابود خواهند شد. اگر تمام نکات بهسازی محیط توسط مشتریان رعایت گردد با اطمینان بالا می توانیم ادعا کنیم با گذشت یک ماه کل ساس های موجود در محیط شما ریشه کن خواهند شد.

۳۰. بعد از سمپاشی توسط شرکت شما و بازگشت ما به منزل چه خطراتی سلامت ما را تهدید می کنند؟

تمام آموزش های ما در خصوص اقدامات بعد از سمپاشی منازل به منظور تاثیر بیشتر آفت کشها و البته کاهش احتمال حساسیت ساکنان محیط است. با این وجود، گاهی اوقات برخی افراد بعد از مراجعت به منزل و مواجهه با حشره کشها نسبت به آنها واکنش نشان می دهند. چنانچه بعد از مراجعه به خانه هر یک از علائم زیر را داشتید هر چه سریعتر به پزشک مراجعه کنید: سوزش گلو، مشکلات تنفسی، سرگیجه ،تهوع، سردرد، خارش، تحریک پوستی، غش و ضعف و بی حالی.

۳۱. برای از بین بردن بوی سموم از روی لباسها چه راهکارهایی دارید؟

روش های مختلفی برای از بین بردن بوی سموم از روی لباسها وجود دارد، به عنوان مثال می توانید ۱ تا ۲ فنجان سرکه به لباس های در حال شستشو داخل لباسشویی اضافه کنید. پودر لباسشویی را به میزان معمول اضافه کنید. سیکل شست و شوی لباسشویی را در حالت نرمال قرار دهید و دو مرتبه مرحله شست و شو را انجام دهید. پس از اتمام شست و شو، در صورت امکان لباس ها را برای خشک شدن در هوای آزاد پهن کنید. یک بار انجام دادن این کار تقریبا برای همیشه بوی سموم را از بین خواهد برد. برای از بین بردن بوی سم روی فرشها، تشک خوشخواب و غیره می توانید از جوش شیرین استفاده کنید. کافی است پودر جوش شیرین را روی فرش ها، تشک خوشخواب، پتو و لحاف و زیرپایه های کمدها، زیر کابینت ها و محل هایی که سمپاشی شده است، بپاشید. اجازه دهید جوش شیرین به مدت ۱۲ تا ۲۴ ساعت باقی بماند تا بو را کاملا به خود جذب کند. سپس با استفاده از جارو برقی یا مخلوط پودر ظرفشویی و آب، جوش شیرین را از محل های مد نظر پاک کنید. جوش شیرین در از بین بردن بوی سموم بسیار موثر است.

۳۲. در صورتی که راهکارهای ذکر شده موثر واقع نشد چه راه کار دیگری در دسترس است؟

در صورتی که بوی حشره کش هنوز برای شما آزاردهنده است می توانید از سوزاندن عود و اسپری های خوش بو کننده هوا استفاده کنید. بهتر است از اسپری هایی استفاده کنید که دارای برچسب خنثی کننده باشند. چون بعضی از اسپری ها بوی خوشی به صورت موقت ایجاد می کنند اما بوی موجود در فضا را از بین نمی برند.